top of page
  • Foto van schrijverHélène

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN HET KUSTTOERISME

Toerisme aan zee wordt vaak geassocieerd met massatoerisme. En terecht, want de kustlijn, de stranden en de badplaatsen trekken elke zomer veel toeristen. Maar dit was niet altijd het geval...



Net als de bergen werd de zee beschouwd als een plaats om voor op te passen vanwege bepaalde gevaarlijke natuurverschijnselen (stormen, getijden, zeestromingen, enz).



Onze relatie met de zee begon te veranderen aan het begin van de 19e eeuw als gevolg van een groeiende trend naar het baden in zee en de therapeutische effecten daarvan. In het begin waren vakanties aan zee een voorrecht van de aristocratie en de hogere middenklasse. Toerisme aan zee was dus gereserveerd voor de elite. Pas in de 20e eeuw werd het toerisme aan zee voor de meeste mensen toegankelijk door de komst van betaalde vakanties en de ontwikkeling van moderne vervoermiddelen.



Tegenwoordig is strandtoerisme de meest voorkomende vorm van toerisme geworden. Elk jaar reizen toeristen van over de hele wereld naar kust- en eilandgebieden op zoek naar de mooiste stranden en uitzichten.



In onze catalogus van bestemmingen raden wij u enkele uitstekende etablissementen aan de Spaanse en Italiaanse Middellandse-Zeekust, aan de Bretonse en Normandische kust en op de Canarische Eilanden aan. Neem een kijkje om uw volgende vakantie aan zee te plannen!



bottom of page