top of page
  • Lisa.L

MAURITIUS


Mauritius, vroeger bekend als het Isle de France (1717-1814), Mauritius in het Engels, is het hoofdeiland van de Republiek Mauritius. Gelegen in het hart van de Indische Oceaan, zal Mauritius u charmeren met zijn tropische smaken en zijn Creoolse manier van leven. Van het wilde zuiden tot het levendige noorden, langs de prachtige witte zandstranden en de turkooizen lagune, ontdekt u een gastvrij, verrassend en gul eiland.


Nationale dag

Zoals vele landen viert het eiland elk jaar de verjaardag van zijn onafhankelijkheid, uitgeroepen op 12 maart 1968. s Middags wordt de vlag gehesen op de klanken van het Mauritiaanse volkslied en 's middags vinden op het hele eiland culturele evenementen, optochten en herdenkingen plaats.


Een beetje geschiedenis

Na meer dan een eeuw Nederlandse overheersing (1598-1710), vervolgens een eeuw Franse aanwezigheid (1710-1810) en anderhalve eeuw Britse bezetting werd Mauritius op 12 maart 1968 onafhankelijk. Dit was het hoogtepunt van een lang proces dat in 1959 begon en in 1965 werd ingeluid door de Constitutionele Conferentie van Lancaster House, die voorzag in de geleidelijke terugtrekking van de Britten van het eiland.

Op 12 maart wordt de onafhankelijkheid gevierd in 1968, na de stemming van 7 augustus 1967. Op die dag werd in Port Louis, de hoofdstad, voor het eerst de vierkleurige vlag (rood, blauw, geel en groen) gehesen op de Champ de Mars, ter vervanging van de Union Jack. Dit gebaar wordt elk jaar op dezelfde datum herhaald. 11 en 12 maart zijn feestdagen op Mauritius. Een maand later wordt Mauritius door de VN erkend en in de gelederen opgenomen. Deze datum herdenkt ook de omvorming van het regime tot een republiek op 12 maart 1992, ter vervanging van de constitutionele monarchie, met koningin Elizabeth II als staatshoofd.

Ontdek Mauritius

Hoewel Mauritius een paradijs is met zijn dromerige stranden en turquoise lagune, zou het zonde zijn om uw hotel niet te verlaten om te genieten van de ongelooflijke rijkdom van het eiland. Er zijn interessante excursies, of u nu een watersportliefhebber bent of een cultuurliefhebber die klaar is om kennis te maken met de Mauritiaanse bevolking en hun erfgoed. Mauritianen zijn niet alleen vriendelijk, maar ook gastvrij en gul. De Mauritianen zijn warm van aard en stralen zonneschijn en levensvreugde uit.


De stranden van Mauritius zijn ideaal om te zwemmen en te ontspannen, en strekken zich uit over bijna 330 kilometer kustlijn waar het smaragdgroene water een perfecte omgeving vormt. De watertemperatuur schommelt tussen 23°C en 27°C, de lagune nodigt uit tot zwemmen en de sfeer van een eeuwige vakantie is altijd aanwezig.

Duiken in Mauritius is een must. Dankzij het grote aantal duikplekken kunnen reizigers alleen of met hun gezin de diepte ontdekken. Allemaal bieden ze de mogelijkheid om een tuin van kleurrijke koralen, tropische vissen en schildpadden van dichtbij te bekijken. Op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om met dolfijnen te zwemmen! Voor sensatiezoekers zijn kitesurfen, parasailing en stand up paddling op Mauritius ook populair!

Aan land of op zee, Mauritius is een paradijs van activiteiten. Ga wandelen in het wilde zuiden ver van het massatoerisme, ontdek een natuur in volle bloei tijdens sensationele sportervaringen, speel golf op een baan aan zee... Aan activiteiten geen gebrek op Mauritius!

Dit eiland is ook een traktatie voor de smaakpapillen, de culinaire diversiteit maakt het een paradijs voor fijnproevers die nieuwsgierig zijn naar smaken uit de hele wereld. Mauritius biedt een gulle, geurige en exotische keuken met Chinese, Creoolse en Indiase invloeden.


Wat wil je nog meer?
Si vous avez aimé cet article, inscrivez-vous à notre newsletter.

Checkez nos partenaires à la Mer.

Commentaires


bottom of page