top of page
  • Judit Estapé

TRUFFELFESTIVAL IN SARLAT

Geniet op 14 en 15 januari 2023 van het niet te missen evenement in Sarlat.

Elk jaar midden januari zetten de Groupement des Producteurs de Truffes du Périgord Noir, het Office du Tourisme en de stad Sarlat de truffel in de schijnwerpers, tot groot genoegen van onze smaakpapillen!

Het stadscentrum van de hoofdstad van de Périgord Noir is gevuld met verkoopstands, tentoonstellingen, kookdemonstraties, workshops, kraampjes met lekkernijen, enz.Geniet van een truffelweekend in Sarlat

Gedurende het hele weekend worden in het centrum van de middeleeuwse stad Sarlat tal van activiteiten georganiseerd, zoals workshops voor truffelidentificatie, conferenties, demonstraties truffeljacht, en een grote markt waar het publiek truffeltelers kan ontmoeten en verse truffels of producten op basis van truffels kan kopen.


Twee dagen lang brengen tientallen truffeltelers hun beste truffels mee om te worden beoordeeld op de bekroonde markt. U kunt dan genieten van uitzonderlijke truffels in grootte, vorm, smaak, textuur ... Tegen eerlijke prijzen en vastgesteld door professionals.

Activiteiten gewijd aan het zwarte goud van de Périgord:

Volwassenen zullen samen met truffelliefhebbers workshops volgen om de Périgord truffel te ontdekken, deze te identificeren en te weten hoe deze te kopen.


Verspreid over de middeleeuwse stad staan verschillende stands waar truffelrecepten worden gedemonstreerd. Producenten, maar ook koks zullen u leren hoe het te bereiden, samen met zijn vriend, de Foie Gras du Périgord! Tips, advies en proeverijen in het vooruitzicht ... Kinderen worden ook uitgenodigd om zelf te proberen te koken, in een voor hen gereserveerde stand met animatoren.

De koks van Sarlatan bieden ook kookdemonstraties en culinaire cursussen om de gastronomische producten van de Périgord te leren koken.U ziet ook demonstraties van truffeljacht, met een truffelhond. De hond wordt door zijn meester getraind om de geur van de truffel te herkennen en waar deze verborgen is, zonder de truffel op te eten, waarna de truffelboer kan overgaan tot de oogst! Maar niet alleen honden blinken uit in de kunst om truffels te vinden, er zijn ook varkens en vliegen! U ziet ze in de educatieve ruimte, met truffeleiken en vakmensen die beschikbaar zijn om u de kunst van het herkennen van een goede truffel te leren!

De smalle straatjes van Sarlat verkennen

Ga naar de bekroonde truffelmarkt in Sarlat! Neem de tijd om de truffels te ruiken en aan te raken... En waarom niet wat winkelen?

Op de Place du Peyrou wachten u twee keer per dag demonstraties truffeljacht om beter te begrijpen hoe u in de grond moet krabben om deze wonderen op te graven! Een ongewone show gegeven door getrainde honden!

Het Truffelfestival is ook veel hebberigheid

Wat is er mooier dan te eindigen met een proeverij van "Croustous" met truffels en foie gras? De belangrijkste restaurants van de stad verzamelen zich op de Place de la Liberté om kleine hapjes aan te bieden, gemakkelijk te proeven porties die tegen lage prijzen te koop zijn bij tientallen kraampjes. Een smakelijke ervaring!

Er staan maaltijden op, mensen lachen! De sfeer is geweldig! Er is muziek, overal worden gerechten gekookt, een fantastische geur in de lucht, Bergerac Duras-wijnen om te ontdekken bij uw gerechten. Je wilt dit moment niet missen...


Dus, zullen we gaan?Als je dit artikel leuk vond, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Als u dat wenst, kunnen wij u informatie en advies geven over bestemmingen, activiteiten en speciale aanbiedingen.

Comments


bottom of page