top of page
  • Foto van schrijverHélène

ALGEN EN PLASTIC IN DE ZEE: VRIEND OF VIJAND?

Een nieuwe wetenschappelijke ontdekking zou de vervuiling van de oceanen kunnen verminderen!


Zoals we allemaal weten, bedekt plastic nu onze oceanen 🐟.Maar hoe kunnen we deze ecologische ramp beperken op een moment dat er naar schatting elke seconde 500 kg plastic in de oceanen wordt gedumpt? Geen wonder dat we van 0 tot 900.000 microplastics per km2 in het oppervlaktewater en tot 150.000 stuks plastic per km2 op de zeebodem vinden...


Veel onderzoekers zijn bezig met het vermenigvuldigen van studies over dit onderwerp en in Frankrijk zijn onlangs twee veelbelovende voorstellen naar voren gekomen die afhankelijk zijn van algen om het evenwicht te herstellen.


Maar algen en plastic, wat is het verband?


Welnu, deze twee voorstellen zijn gebaseerd op zeewier als grondstof (geheel of gedeeltelijk) ter vervanging van plastic.

Deze twee formules worden Algopack genoemd, een materiaal dat bestaat uit 100% algen en Algoblend, een mengsel van 50% plastic en 50% algen. Het bedrijf achter dit project gebruikt deze oplossingen al voor het maken van allerlei alledaagse voorwerpen zoals strandspeelgoed, brilmonturen en USB-sticks.


Zeeliefhebbers, laat u niet ontmoedigen en ontdek onze strandbestemmingen met kristalhelder water en zonneschijn ardent.

コメント


bottom of page