top of page
  • Foto van schrijverHélène

WAAR NAAR TOE AAN DE OPAALKUST ?

De Opaalkust in een paar woorden:


Waar is de Opaalkust in Frankrijk ?

Dit kustgebied ligt aan de noordwestkust van Frankrijk, langs het Kanaal en de Noordzee. Het ligt ten noorden van Picardië, tegenover de kliffen van het Engelse grondgebied.


De Opaalkust strekt zich uit over een geschatte lengte van 90 tot 120 km. Het eindigt aan de Belgische grens, waardoor het de perfecte bestemming is voor een weekend aan zee, vooral op een van de beroemde stranden, zoals Stella-Plage, Berck, Le Touquet, Sainte-Cécile, Hardelot, Wimereux, Wissant, enz.
Waarom zeggen we de Opaalkust ?

Er bestaan verschillende hypotheses over de etymologische oorsprong van deze naam en de meest aanvaarde theorie is die van de schilder Edouard Levêque. Deze kunstenaar uit Touquet gaf aan het begin van de 20e eeuw de naam Côte d'Opale aan deze prachtige bestemming, vanwege het bijzondere lichtspel aan de horizon.


Welke steden maken deel uit van de Opaalkust ?

Deze regio omvat een reeks grote steden zoals Dunkerke, Calais en Boulogne-sur-Mer, dat vaak wordt beschouwd als de hoofdstad van de Opaalkust vanwege zijn grootte en centrale ligging. De 2 grootste kliffen zijn de Cap Gris-Nez, die een hoogte van 50 m bereikt en de Cap Blanc-Nez, die een hoogte van 132 m bereikt. Ten slotte heeft de regio ook een beschermd gebied, het Parc naturel régional des caps et marias d'Opale, een natuurreservaat van 1.365 km2.


Uw vakantie aan de Opaalkust:

Wat moet ik doen ?

De Vélomaritime ! Profiteer van een unieke route, 150 km fietspaden langs de stranden en de kliffen. Adembenemende landschappen en een zeebriesje dat verkwikt en een glimlach op uw gezicht tovert! Een beetje advies om van het avontuur te genieten, neem de tijd en trap in je eigen tempo en aarzel niet om te stoppen om van het lokale erfgoed te genieten !


... en te voet ?

Net op tijd bevindt u zich midden op de GR 120, het kustpad, dat 175 km bewegwijzerde wandelpaden telt om te voet van het uitzicht te genieten.

Of u nu gaat nordic walking, wandelen of actief wandelen, u ontdekt de wonderen van de streek in uw eigen tempo. Je kunt de stress vergeten en je longen vullen, en het is goed!


een beetje extra, te paard !

Te paard langs de kust draven of galopperen is een onvergetelijk avontuur. Of u nu een expert bent of een beginner, alleen, met het gezin of met vrienden, een aantal rijscholen bieden aan om de rit te organiseren en zelfs om u te begeleiden om de mooiste stranden van de Opaalkust in het zadel te ontdekken.


De Opaalkust gaat ook over goed eten en plezier maken !

Naast buitenactiviteiten kunt u ook Nausicaa verkennen, dat wordt erkend als Europa's grootste attractie voor de bewustmaking van de bescherming van zeedieren.


De Opaalkust trekt meer dan één bezoeker voor zijn lokale keuken zoals maroilletaart, gebakken mosselen, Vlaamse carbonnades...Waar verblijf je ?

Onze favoriet: Le Cise, The Originals.

Het charmante hotel Le Cise hangt als het ware tussen hemel en zee, en biedt een wellness-uitstapje in de buurt (2 uur van Parijs). Geniet van een verblijf of zelfs een ontspannend weekend in het Relais du Silence Le Cise in de Baie de Somme, in de buurt van Le Tréport en Saint-Valéry-sur-Somme, in Picardië.

Met z'n tweeën of alleen, ontdek een serene, unieke en charmante plek, gewiegd door het geluid van de golven. Geniet van een tijdloze ervaring in een betoverende omgeving met panoramisch uitzicht over de Baie de Somme.

Kom naar de Opaalkust voor een uitzonderlijk verblijf !


コメント


bottom of page