top of page

CÔTE DES SABLES

Côte des sables.png

ONZE PARTNERS

NewBrand-2915-FR-roscoff-hotel-9841.tif

Hôtel The Originals Le Triton

Hôtel ***

Roscoff

Kom tot rust in een groene omgeving op een paar stappen van het strand en geniet van een warm welkom tijdens uw uitstapje in Roscoff.

GEBIEDSINFORMATIE

De Côte des Sables, gelegen in het noorden van Finistère, dankt zijn naam aan zijn 22 kilometer fijne zandstranden en is een droom die uitkomt voor liefhebbers van wandelingen langs de turquoise zee. 


Deze kust is een paradijs voor liefhebbers van de natuur en van wandelen: tussen de beroemde GR34 en alle mogelijke wandelingen of fietstochten in de regio zult u zich zeker niet vervelen! Langs deze paden kunnen wandelaars nieuwsgierige rotsformaties ontdekken die door de tijd en de gejodeerde lucht ongewone vormen hebben gekregen. U kunt ook het eiland Batz met zijn wilde schoonheid, de haven van Roscoff, de duinen van Keremma en de beschutte kreken van Plouescat bezoeken...


Voor de liefhebbers van gastronomie, onder de specialiteiten van de regio en naast de klassieke zeevruchten en Kouign Amann, vinden we de Far, afgekeurd in een zoete versie (de beroemde Far Bretonse) of in een zoute versie die lijkt op een pot-au-feu (de Kig ha Farz). De regio staat ook bekend om zijn Roscoff-ui, een rosé-ui met een Appellation d'Origine Contrôlée en die aanleiding heeft gegeven tot het Uienfestival, een jaarlijks terugkerend festival dat in de gelijknamige stad wordt gehouden.  


Tot slot zullen reizigers die ultieme ontspanning nodig hebben de verschillende thalassotherapiecentra in de regio, waarvan het eerste in 1899 werd geopend, weten te waarderen! 


Met milde temperaturen gedurende het hele jaar is de Côte des Sables dan ook een perfecte bestemming voor liefhebbers van wandelingen met een gevoel van vrijheid en de natuur. 

bottom of page