top of page

TOSCANE

Italie_toscane.png

ONZE PARTNERS

sean-o-KMn4VEeEPR8-unsplash.jpg

Golfo del Sole

Hotel & Holiday Resort

Follonica

De ideale bestemming voor uw vakantie aan zee, met familie, vrienden of met z'n tweeën, één van de beste hotels en vakantiecomplexen van Toscane!

GEBIEDSINFORMATIE

Toscane is wereldberoemd om zijn cultuur en geschiedenis en heeft ook prachtige stranden langs de 350 kilometer lange kustlijn. Reizigers zullen de kleine dorpjes en badplaatsen langs de kust zoals Livorno, Marina di Bibbona, Viareggio, Follonica of Forte dei Marmi op prijs stellen.


Wilt u liever wandelen of zwemmen? U hoeft niet te kiezen! De kust van Toscane is het perfecte uitgangspunt voor uw bezoeken: zo dicht bij de Cinque Terre als bij Pisa en Florence, is het landschap gevarieerd en is het verdeeld tussen een kristalheldere turkooisblauwe zee in de schaduw van olijfbomen en typische Toscaanse heuvels bedekt met wijngaarden zover het oog kan zien. U bent ook dicht bij de Apuaanse Alpen en de Carrara-marmergroeven. Niet te vergeten zijn de weinige paradijselijke eilanden voor de kust van Toscane: het eiland Elba (waar Napoleon een deel van zijn ballingschap woonde), het eiland Montecristo, het eiland Capraia en vele andere.


Op zoek naar ervaringen in plaats van klassieke bezoeken? Voel je vrij om een rondleiding door de boerderijen te nemen om te genieten van wijn- en olijfolieproeverijen, typische producten van de regio en zo heerlijk!


Wat te eten als lokale specialiteit tijdens je verblijf in Toscane? Vegetariërs zullen genieten van gnudi (gnocchi op basis van ricotta) of ribollita (een soort minestrone), terwijl carnivoren zullen genieten van Bistecca alla Fiorentina (stuk rundvlees met specifieke bereiding) en lempredotto (een gerecht op basis van pens).


Kortom, Toscane is een prachtige regio die een eindeloze variëteit aan ervaringen en wandelingen belooft in een landschap tussen land en zee die u doen dromen.

bottom of page