top of page
  • Judit Estapé

WAT TE DOEN AAN DE COSTA BLANCA?

Aan de Costa Blanca draait alles om de zee zover het oog reikt en de zachte zonnestralen. Het is ook rondwandelen en luisteren naar het ruisen van de Middellandse Zee en je gezicht laten strelen door de zeebries.Het hele jaar door een bestemming voor iedereen met 300 dagen zon en een gemiddelde temperatuur van 18°C.


Aan de Costa Blanca in Alicante (Comunidad Valenciana) kunt u genieten van de Middellandse Zee en de zon, verblijven in een prachtig resort en genieten van de fijne keuken van de regio in restaurants met Michelinsterren. U vindt het allemaal in charmante dorpjes aan zee, rustige baaien, steden met lange stranden en prachtige kustlijnen, in het binnenland en nog veel meer.De belangrijkste gemeenten zijn :

  • Alicante, met zijn luchthaven die de hele regio bedient.

  • Elche, met het grootste palmbos van Europa, een Unesco Werelderfgoed.

  • Benidorm, een belangrijk toeristisch centrum.

  • Calp, waar de Peñón de Ifach ligt.

  • Altea, Xàbia, Villajoyosa en Torrevieja.


Enkele ideeën om niets van de geneugten van de Costa Blanca te missen:


Wandel door de kleine kustplaatsen met hun goed onderhouden oude wijken.


Geniet van ontspannende middagen zonnebaden, met uitzicht op de zee, het strand of de uniek gevormde rotsen.


Zwemmen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. 224 km kustlijn en meer dan 170 stranden en baaien met rustig, warm water wachten op u. De bekendste zijn El Arenal, Lavante en Poninete (de twee grote stranden van Benidorm), El Altet (Elche), San Juan (strand van Alicante) en Torrelamata.


Trakteer uzelf op een schoonheidsbehandeling in een van de kuuroorden of resorts in de omgeving.

Geniet van smakelijke gegrilde zeevruchten of paella's met de uitstekende wijnen uit de streek.

Bezoek Alicante, bekend om zijn dag- en nachtactiviteit maar ook om zijn culturele aanbod met zijn archeologisch museum (MARQ) en het kasteel van Santa Barbara. Dit fort biedt een prachtig uitzicht op de stad en de haven. De Palmeraie d'Elche is het grootste palmbos van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst.Naarmate u verder van de kust komt, biedt het binnenland aangename verrassingen, zoals kleine dorpen van Arabische oorsprong zoals Guadalest, of natuurgebieden zoals het natuurpark Sierra de Mariola, met zijn velden vol aromatische planten, of de Sierra de Maigmó, met zijn spectaculaire uitzichten op de kust.


Verblijf in de accommodatie die je leuk vindt. Er zijn 360 hotels met meer dan 69.000 plaatsen, 52 campings met meer dan 30.000 plaatsen, meer dan 45.000 appartementen met meer dan 215.000 plaatsen en 252 plattelandshutten met meer dan 2.000 plaatsen.


Als u een golfliefhebber bent, is de Costa Blanca de ideale bestemming. Bekijk de 22 banen, waaronder 3 Pitch en Putt banen, in een typisch mediterraan landschap. Met faciliteiten van topniveau in combinatie met resorts, wooncomplexen, hotels, spa's en sportscholen.


Ga niet weg zonder een stop te maken in Jijona, de bakermat van de traditionele turrón (noga). Dit snoepje wordt hier al vijf eeuwen lang gemaakt, met dezelfde amandelen en honing als vroeger, en het zal niet ophouden! Er zijn verschillende musea aan gewijd.


Geniet van de smakelijke gegrilde zeevruchten of paella's, met de uitstekende wijnen van de streek.


Hoe kom je daar?

Makkelijk te bereiken. Meer dan 15 miljoen passagiers passeren de luchthaven Alicante-Elche, die luchtverbindingen biedt met meer dan 110 bestemmingen.

Er is ook een hogesnelheidstrein, de TGV.

Uitstekende interne verbindingen via snelwegen, tweebaanswegen en een tramlijn die de kuststeden met elkaar verbindt.


Als dit artikel u bevalt, raden wij u aan de andere artikelen die wij hebben gepubliceerd te lezen. En om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen volg ons op:

Of schrijf u in voor de nieuwsbrief via onze website

Comments


bottom of page