top of page
  • Foto van schrijverHélène

ONTDEKKING VAN SPANJE ...

Ontdek Spanje door de ogen van een inwoner van de Costa Blanca


Vergeet niet dat u in februari 2020 de gelegenheid had om Oscar te ontmoeten, als vertegenwoordiger van Servigroup Hotels op het Vakantiesalon van Brussel. Vandaag vroegen we hem om ons in een interview te vertellen over zijn regio: dit is wat hij ons vertelt...


Wat is je favoriete plek?


"Mijn favoriete plek in mijn regio is Playa Paradís (Paradise Beach). Het is een strand dat gelegen is in Villajoyosa, Costa Blanca. Hier in Spanje zijn er oneindig veel plaatsen om te bezoeken (stranden, monumenten, paleizen, bergen...). Ik heb echter het geluk dat ik in mijn favoriete plaats woon... Deze plaats ligt 3 km van mijn huis en heet Playa Paradís (Paradise Beach). Het is een strand dat gelegen is in Villajoyosa (700 meter van het Hotel Servigroup Montíboli). Ik ga er 's winters graag heen om de meeuwen over de zee te zien vliegen en 's zomers om er te zwemmen of om met mijn vrienden te eten in een Chiringuito (Beach Restaurant)."

paradise beach on costa blanca

Wat is je favoriete gerecht?


"Ik hou van de Spaanse keuken en daarom is het voor mij erg moeilijk om maar één gerecht te kiezen. Als ik echter op een onbewoond eiland zou wonen en slechts één gerecht zou moeten kiezen, dan zou dat de "Fideuà" zijn die door mijn moeder is gekookt. Dit gerecht is zeer typisch voor mijn regio en wordt gekookt op een vergelijkbare manier als paella. Het is een vissersschotel uit Grau-de-Valencia, tegenwoordig bekend in het hele Valenciaanse land. Dit gerecht, op basis van vermicelli (pasta) gekookt in een visbouillon, gaat soms vergezeld van stukjes inktvis of inktvis. Fideuà wordt gekookt en geserveerd in een paella (een typisch Valenciaanse pan), en wordt gegeten met knoflook of, eenvoudiger gezegd, met citroen."

"Fideuà" typisch gerecht van Spanje

Wat is je favoriete restaurant?


"Mijn favoriete restaurant heet "Enrique" en is gelegen in Altea (5km van Benidorm). Dit restaurant staat bekend om zijn zeevruchten. Het is een beetje duur om daar te eten, maar het is de moeite waard om minstens één keer per jaar te gaan."


Wat is je favoriete sport?


"Mijn favoriete sport is zwemmen. In de zomer sta ik elke ochtend om 7 uur op om in de Benidorm zee te zwemmen. Het is mijn beste manier om de werkdag te beginnen."


Welk advies zou u geven aan reizigers die uw omgeving willen bezoeken?


"Wat ik reizigers die naar mijn regio willen komen aanraadt is het verlangen om nieuwe plaatsen te ontdekken, een open en vreugdevolle cultuur te leren kennen en een totaal exquise gastronomie te proeven. De meest aanbevolen plaatsen om te bezoeken zijn Benidorm, Villajoyosa, Alicante en Valencia."

terras aan zee met zwembad en ligstoelen

We willen Oscar bedanken dat hij ons met zoveel liefde heeft gesproken over zijn streek... Persoonlijk heeft het me ertoe aangezet om een reservering te maken in een van de Servigroup hotels, een koffer in te pakken en daar mijn vakantie door te brengen... Nietwaar?


Hôtel Servigroup Montiboli : https://www.lamaisondelamontagne.be/montiboli

Hôtel Servigroup Diplomatic : https://www.lamaisondelamontagne.be/diplomatic

Hôtel Servigroup Marina Playa : https://www.lamaisondelamontagne.be/marina-playa


Comments


bottom of page