top of page
  • Foto van schrijverHélène

HOE DE NATUUR TE RESPECTEER OP VAKANTIE?

Enkele tips voor vakanties met minder ecologische voetafdruk


Naar het buitenland gaan om te ontspannen en plezier te hebben is een geweldig idee, dus rekening houdend met goede praktijken om het milieu te beschermen is nog beter! Vandaag geven we u enkele tips en enkele gemakkelijke gewoonten om ervoor te zorgen dat we niet bijdragen aan de degradatie van de prachtige bestemming die we ontdekken.


- Verplaats u ter plaatse met het openbaar vervoer, met de fiets, te voet enz.

Het is goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en het stelt je in staat je reizen en de bestemming ten volle te beleven!- Gebruik maximaal herbruikbare bakjes (flessen, kommen, etc.) of tenminste biologisch afbreekbaar.

Geen boterhammen meer in aluminiumfolie die we ter plekke gooien, in het beste geval in de prullenbak en in het slechtste geval aan land. Breng je kom en je fles mee, we wassen hem 's avonds en de volgende dag gaat hij op pad, praktisch en zelfs zuinig, niet?- Eet, en meer in het algemeen, eet lokaal! Vermijd multinationale producten om de lokale productie te bevorderen, zowel op het gebied van voedsel, vakmanschap als cultuur.

Je stelt je open voor nieuwe ervaringen, culinair of anderszins, en je wint aan authenticiteit, en in glimlachen en lachen uitgewisseld met de lokale bevolking.- Blijf sorteren. We zijn natuurlijk niet meer thuis, maar dat is geen reden om onze goede gewoontes op het gebied van afvalsortering te verliezen. Let op, de sorteersystemen (kleuren, dagen etc.) wijken hier waarschijnlijk van af, informeer uzelf eerst.- Bescherm uw huid zonder de lokale flora en fauna te vernietigen dankzij biologisch afbreekbare zonnefilters.


- Breng alleen als souvenir mee wat legaal als zodanig wordt verkocht en vermijd koste wat het kost je eigen souvenirs zoals schelpen, stenen enz. als het gaat om beschermde gebieden (reservaten en natuurparken).


Ben je klaar? Zie je daar! Surf op onze site en ontdek de prachtige bestemmingen die we dit seizoen aanbieden.Comments


bottom of page