top of page
  • Foto van schrijverHélène

HOE BESCHERM JE JE HUID TEGEN DE ZON?

Ontdek onze beste tips om uw huid tegen de zonnestralen te beschermen!

hoe u uw huid tegen de zon beschermt: zonnebrandcrème

Als de vogels weer beginnen te zingen, de lucht opwarmt en de zon weer verschijnt, denken we maar aan één ding: maak er het beste van! Of u nu in uw tuin in België bent of op het strand in Spanje, het is belangrijk om uw huid te beschermen tegen UV-stralen met zonneproducten, die u natuurlijk met mate moet gebruiken.


Er zijn twee soorten UV-filters: minerale filters en chemische filters


Mineraalschermen worden gemaakt van zinkoxide en titaniumdioxidemineralen. Deze reflecteren UV-stralen zodat ze niet door de huid worden geabsorbeerd. Chemische filters daarentegen dringen door in de huid en absorberen UV-stralen (ultraviolet). Sommige chemicaliën worden bekritiseerd omdat ze het zonlicht filteren en de bloedbaan binnendringen. Tot op heden is er echter nog geen enkel verband geverifieerd, maar deze filters worden nog steeds onderzocht.


UV-indices


Zonnecrème helpt uw huid te beschermen tegen UV-stralen en zonnebrand te voorkomen. Het beperkt het risico op huidkanker en beperkt het ontstaan van rimpels door het te beschermen tegen UVA-stralen.


Er zijn 4 niveaus van PI :

  • van 6 tot 10 = lage bescherming

  • van 15 tot 25 = medium bescherming

  • van 30 tot 50 = hoge bescherming

  • 50 en meer = zeer hoge bescherming


/!\ En het feit dat je een 50 indice draagt, betekent niet dat je het niet elke twee uur weer aan moet doen, na het zwemmen of het sporten.

Effectiever dan zonnebrandcrème, je hebt ook de eenvoudigere methoden die bestaan ​​uit in de schaduw blijven, bedekkende kleding dragen en natuurlijk de essentiële zonnehoed!


En nu is het aan jou om die mooie teint te krijgen aan het einde van de zomer!

Comments


bottom of page