top of page
  • Foto van schrijverHélène

DE ZEE EN HAAR VOORDELEN

Ontdek waarom de zee ons zo goed maakt


Mis je de zee? Het is heel normaal, deze oase van rust en geluk laat niemand onverschillig. De impact ervan op onze gezondheid, ons humeur en onze gemoedstoestand wordt voortdurend bestudeerd door onderzoekers, want van thalassotherapie tot een eenvoudig weekendje aan de kust komen we altijd meer en meer fit terug van deze maritieme escapades.

voordelen van de zee uit de oceaan - zwemmen in het water

Hoe kunnen we dit gevoel van sereniteit en vrijheid, dat we voor de zee voelen, verklaren? Voeten die vastzitten in het zand, het komen en gaan van de golven, het geluid van de meeuwen die er alleen maar aan denken, een gevoel van welbehagen overvalt ons. We leggen de positieve effecten van deze herstellende ruimte uit.


De zeelucht helpt ons beter te ademen

Nee, het is niet alleen een gevoel: we ademen beter op zee. De lucht die geladen is met jodium en andere maritieme componenten zuivert onze luchtwegen en helpt onze longen om zichzelf te reinigen. De zee draagt dus bij aan ons fysieke welzijn, maar dat is nog niet alles, het heeft ook een aanzienlijke impact op ons psychisch welzijn!


De zee vermindert de stress

Geconfronteerd met de emotionele ups en downs die ons dagelijks leven ons onvermijdelijk brengt, verschijnt de zee als een herstellende oplossing, die angst en depressie vermindert en ons humeur altijd verbetert.

Een reeks studies toont het belang aan van de levenskwaliteit van de maritieme bewoners, die veel minder gestrest zijn dan de stadsbewoners. Die onfortuinlijke mensen die, net als wij, nog niet de kans hebben om er te wonen, kunnen nog steeds een leuk hotel vinden om in te verblijven!


De zee verbetert de relaties

Genieten van kwaliteitstijd in de kabbelende golven, met familie of vrienden, versterkt relaties en creëert mooie herinneringen. Onderzoekers die hebben gekeken naar gezinnen die hun vakantie aan de kust doorbrengen, hebben ontdekt dat gezinnen meer tijd samen op het strand doorbrengen.


Een dag op het strand en een goede nachtrust

Je slaapt beter op zee, komt het door de lichaamsmoeheid die wordt veroorzaakt door zonnebaden, sneeuwschoenwandelen en duiken? Zeker, maar onderzoekers hebben het ook over de breuk met het dagelijks leven en de stress. Decompressie in de buitenlucht! Een ding is zeker, we komen uitgerust terug van de zee!


Het strand verhoogt het gevoel van eigenwaarde!

Verschillende studies bewijzen dat de natuurlijke omgeving het gevoel van inspanning vermindert, wat zeevrienden ertoe aanzet om beter te presteren op het gebied van zwemmen, strandtennis, wandelen, enz. en om zich beter te voelen over hun fysieke capaciteiten.


Al met al zijn we veel beter af op zee! Ga met ons mee naar de maritieme bestemmingen die we voor u hebben gevonden om uw batterijen in alle rust op te laden.

bottom of page