top of page

CÔTE D'ALBÂTRE

Image7.png

ONZE PARTNERS

Donjon Site internet (10).png

Hôtel  Restaurant Spa ****

Étretat - Côte d'Albatre

Le Donjon Domaine Saint-Clair

Met zijn 25 kamers verwelkomt Le Donjon - Domaine Saint-Clair u op de hoogten van Étretat. In deze groene omgeving met uitzicht op de kliffen worden de seizoenen uitvergroot door een uniek landschap met wisselende lichtinval.

GEBIEDSINFORMATIE

De Côte d'Albâtre is een choroniem voor een Franse kuststreek in het Pays de Caux aan het Kanaal. Het bestaat uit 130 kilometer zeegrenzen en kliffen afgewisseld met valleien, en vormt bijna de gehele kustlijn van het Seine-Maritime. Sinds 2009 is een deel ervan geclassificeerd als Natura 2000-gebied onder de naam littoral cauchois.
 

 

De naam "côte d'Albâtre" verwijst naar de melkwitte kleur die de zee soms aan de voet van de hoge kliffen aanneemt wanneer het krijt waaruit ze bestaan begint op te lossen.
 

Tussen de 30 tot 120 m hoge kliffen (waarvan de bekendste die van Étretat en de hoogste die van Le Tréport zijn) hebben zich valleien gevormd, of hangende valleien van kleine kustrivieren, en bij uitzondering enkele sectoren met ophoping van zand, klei en kiezel (Baai van de Somme).
 

 

Étretat is een toeristische badplaats aan het Kanaal, aan de kust van Albâtre, vlakbij de monding van de Seine, gekenmerkt door zijn kliffen en beroemd om zijn drie opeenvolgende bogen.

bottom of page