top of page

CÔTE FLEURIE

cote fleurie_edited.png

ONZE PARTNERS

Facade coté mer .jpg

Hotel Restaurant *****

Cabourg - Côte Fleurie

Cabourg Grand Hotel

Cabourg staat bekend als een van de mooiste stranden van Normandië. Deze badplaats werd aan het eind van de 19e eeuw gesticht en heeft zijn prachtige villa's en een luxueus Grand Hotel behouden.

GEBIEDSINFORMATIE

De Côte Fleurie is een choroniem dat overeenkomt met de westelijke kustlijn van het Pays d'Auge aan de baai van de Seine in Normandië, ten oosten van Calvados, tussen de estuaria van de Touques en de Orne. Het ligt tussen de Côte de Nacre in het westen en de Côte de Grâce in het oosten, die zich uitstrekt van Trouville-sur-Mer tot Honfleur aan de zuidkant van het estuarium van de Seine.


De term verwijst naar het weelderige, bloemrijke landschap van het achterland met zijn bloeiende appelbomen2 en naar de vele gerenommeerde badplaatsen die in dit opzicht talrijke tuinen onderhouden, namelijk, van oost naar west: Trouville-sur-Mer; Deauville; Benerville-sur-Mer; Blonville-sur-Mer; Villers-sur-Mer; Houlgate; Dives-sur-Mer; Cabourg; Le-Hôme-Varaville; Merville-Franceville-Plage; Sallenelles.

 

Voor een uitje aan de bloemrijke kust is Cabourg de meest elegante van de badplaatsen en wordt erkend als de meest romantische voor een weekend voor twee. Cabourg werd aan het eind van de 19e eeuw gesticht en heeft enkele prachtige villa's en een weelderig grand hotel behouden. Cabourg staat ook bekend als een van de mooiste stranden van Normandië.

bottom of page